undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Guangming Huaqiang Indusry Park

Total floor area is 221255㎡, and height is 201.8m. Frame-core tube structure is designed. And a frame structure system used for podium.

 

There is a road height difference of five meters both between east side and west side, and between south side and north side in the plot. With this feature, design develops a rhythmical public space by setting-back layers, which can be used as an ecological recreation platform and as a  shared space for makers, as well as a platform for product exhibition. 

 

Semi-basement and basement are designed to follow the landform. Part of the semi-basement is used as green recreation space connected with the sinking square. Shops are linked with nearby road at different levels, which increases accessibility of these shops along the streets. And with nearby Huaqiang Box project, vigorous blocks in pleasant size are built.

 

In accordance with various box-like single buildings, design tries to satisfy needs of venue application of multiple experience like industry, integration, research and education, meets function requirement of a resource carrier, and echoes demand for a city sitting room and exhibition and communication space of Guangming New District, which is arranged in “four cities and two areas”. Traditional workshops environment is created in independent headquarter offices. Pleasant urban space is developed and complements with the walking axis which connects Guangmingcheng station and the Forest Park. It is the request of the plot that an ecological, stereo and vertical innovation space be created.

 

 

More representative project