undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

OCT Ecological Plaza

"Ecological Plaza" is the first landscape, planning and architecture work that AUBE (AUBE Design) realized and won wide acclaim in its design practice in China. Back then, the OCT area was far from the cultural climate of today, with Happy Valley, Yanhan Mountain, and JHU College of Tourism detached from each other, weeds growing everywhere, and "Lakeside", "Lihai", "Huifen", etc. Although the 100-meter residence is named as a garden, it feels that the name does not match the reality, but it looks down on the forest clearing quietly for a long time.
 
The design reflects
The landscape is in harmony: focusing on the north-south dimension, interweaving blue and green. High and low staggered, both hard and soft, man-made.
Planning in the separation: focus on the up and down dimension, people get on and off. Shenzhen's first community-type, public, land composite, fully connected underground ecological garage.
Architecture in the fold: focus on the east-west dimension, west closed and east opened. With an average of two floors, the place and interest is at the turn.
 
Inaugurated in the early 2000s, the office space of OBOR was moved here, and the phoenix wood outside the window was red for fifteen times, and the vitality of the square became stronger and stronger. The characteristic of this special location is that it is only one way away from the noisy Happy Valley, but it can maintain its own unique tranquility and attracts a large number of people with its silent power. It refutes the general definition of "ecology" and "square", while uniting the two and returning to the most everyday level of urban life, guarding and comforting the plain and real, day after day, year after year. Fishing and Tai Chi square dancing, coffee cooking and sunbathing. The shade of the forest is luxuriant, the old and the young are together. Ten years of trees, a hundred years of trees. When you work here and live here, you will have a different understanding of Güney Debo's "Landscape Society".

An example of the integration of public community and landscape park.

An example of the integration of human activities and natural landscape.

The example of the fusion of quietness and openness.

 

Community activity sites, open spaces, natural parks, commercial facilities, and other areas with different spatial attributes and expressions, through close integration with the native landscape and humanistic design translation, realize new spatial place types and composite environmental space carriers of diverse activities, stimulating the vitality of the site and the whole area.

 

Location: Guangdong Province - Shenzhen

Client: Shenzhen Overseas Chinese Town Group

Main Function: Urban public ecological space 

Land area: 46,000㎡

Total building area: 3,500㎡

Year of design/completion: 1998/ 2000

 

More representative project