undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Hualian City Panorama Garden

The project is located at the intersection of Park Road and Venture Road in Baoan District, looking at Lingzhi Park across Venture Road, covering an area of 37,000 square meters.

The design attempts to "place the building gently in the garden ......" to build a dynamic flow to depict the inner richness of living life.

The new Asian style is proposed according to the geographical and climatic characteristics of Shenzhen and the ratio of shielded and hidden space to open space that needs to be created in the site.

"New" can be understood as modern, that is, based on a sense of modernity;

Asian, meaning regional, that is, in line with the cultural identity and aesthetic orientation of Chinese and Asian people as well as the feeling and comprehension of space.

Inheriting the essence of traditional Chinese living culture in spatial layout (the setting of enclosed and open space), it not only retains the sense of belonging in the enclosed form that oriental people focus on, but also opens up the vision of living and continues the communication and interaction with natural space.

The spatial layout inherits the essence of traditional Chinese living culture (the setting of enclosed and open spaces), which not only retains the sense of belonging in the enclosed form emphasized by the Orientals, but also opens up the vision of living and continues the communication and interaction with the natural space.

The park is mainly divided into the main entrance space, the central garden and the commercial plaza, which are important functional sites. The main entrance is dominated by a sense of dignity and ritual, creating a unique quality and sense of belonging for the project; the large trees, the plunging water and the gatehouse are the front, middle and back views, reflecting the intention and dignity of the space.

The central garden enhances people's aerial multi-level three-dimensional landscape experience with a three-dimensional backwater forest, a 370-meter circular jogging path, a comfortable swimming pool and a flowering zinnia forest, giving people a unique landscape enjoyment. The commercial plaza mainly features water features, combined with commercial out-swing space demand reservation, increasing the commercial leisure atmosphere, enhancing the commercial value and multi-functional space.

 

Project Location: Guangdong Province - Shenzhen

Client: Hualian Holdings Co.

Landscape area: 39,623㎡

Building area: 197,000㎡

Land area:37,500㎡

Design/Completion:2013/2018

 

More representative project