undefined
undefined
undefined
undefined

Guiyang 201 Tower

As the west side of the project is close to Guanshan Park, the terrain is fluctuating. Thus, the first questions to be answered in this project are how to effectively use the topography and landform, and how to make reasonable planning and layout. Secondly, as the headquarters building of Zhongtian Urban Development Group, the project was expected to be the highest point and visual center of the entire Guiyang Ecological International Conference and Exhibition Center complex. It should be the visual center of the nearly 5,000,000 ㎡ of Guanshan Lake Natural Ecological Park and the entire exhibition city. To this end, the ten office units in the tower t are suspended in the air 36 meters above from the ground, leaving the natural visual view of the Guanshanhu Park on the west side and the space visual channel on the east side of the Convention and Exhibition Center. It breaks the rigid appearance of most existing office buildings, while avoiding the separation of independent traditional layouts of internal and external space. The use of the new structural system of the office unit has greatly liberated the shackles of office space. The office unit is free to combine with the sky garden to integrate the office with the response inside and outside the garden.

 

With the office units spiraling upward and the building towering into the clouds, the design exemplifies the vigorous dynamics of Jinyang New District and the convention-exhibition economy. This building is the first super-rise which uses concrete filled steel tube column frame --- steel shotcrete --- steel truss suspension system. Its height of 201 meters makes it the world’s tallest built steel truss suspension system tower. It is a new structural type and the tallest in the world. It is an exceptional design of both architectural aesthetics and technological aesthetics.

 

 

Project location: Guiyang, Guizhou

Client:  Zhongtian Urban Development Group

Main function: office, sight-seeing

Total floor area: 51,277/51,300 ㎡

Desig/completion time: 2018 / 2012

 

More representative project